Referenties

De Meesterklas; zelf keuzes maken onder profesionele begeleiding
Meesters in Marketing heeft mij heel erg geholpen met het maken van een concreet plan voor de keuzes die ons kantoor moest maken. Voor je er aan begint is er een enorme brij aan informatie, wensen en opties. Het is moeilijk om daarin een weg te vinden die past bij het kantoor zelf, de kantoorpraktijk en de personen die op dat kantoor werkzaam zijn. MiM helpt bij het ordenen van die informatie en bij het duiden ervan zodat met behulp van die conclusies en aanbevelingen samen met het door jezelf verzamelde materiaal het maken van keuzes veel beter onderbouwd geschiedt.
Je eigen marketingplan wordt niet door hen geschreven; dat doe je zelf. Maar zonder de bouwstenen en coaching van Meesters in Marketing zou het niet mogelijk zijn om een vergelijkbaar goed onderbouwd plan te schrijven. Het vergt zeker de nodige voorbereidingen en inspanningen, maar je ziet het resultaat dan ook wel terug. De groepsbijeenkomsten zijn ontspannen, zodat in een relaxte sfeer aan een concreet product wordt gewerkt.


Maart 2012
Mr. C(orné) Spitters
't Regtshuis advocaten, Breda.

"Meesters in Marketing" eindelijk een partner die ECHT met ons meedenkt

Van Zandvoort Legal bestaat 5 jaar en heeft in die periode met verschillende communicatie- en reclame buro's zaken gedaan. Onze ervaring met deze buro's is dat ze uitstekend plaatjes kunnen maken, mooie websites kunnen bouwen maar niet in staat zijn om mee te denken in de te nemen strategische stappen binnen ons vak: de advocatuur. Via de "Marketing voor Meestersdag" kwam ik in contact met Nynke en Dirk. Via de stappen: dromen, denken, durven, doen zijn we nu tot een duidelijk strategisch marketingconcept gekomen. Door de aanpak van Meesters in Marketing moet je als ondernemer na gaan denken over wat je wilt voor de toekomst! Met de Meesterklas Strategische Marketing krijg ik als marketing ondersteuner daadwerkelijk antwoord op diverse strategische vraagstukken en kan ik straks de marketing middelen logisch kiezen en inzetten.

Miriam van der Sanden
VAN ZANDVOORT LEGAL, Lith

De Meesterklas: ook als één-pitter sta je er niet alleen voor
Naar aanleiding van een discussie op LinkedIn, welke ontstond na het in 2011 gehouden Kleine Kantoren Congres, kwam Nynke met het idee om voor kleine kantoren een marketing cursus op te zetten, welk idee mij direct aansprak. Deze cursus is door jullie opgezet middels de Meesterklas Marketing voor kleine kantoren.
Zelf ben ik een één-pitter, die inmiddels 36 jaar bezig is en die zich nauwelijks heeft bezig gehouden met het onderwerp Marketing in engere zin. Zeker in een tijd van grote veranderingen door het verhogen van de competentiegrens bij de Kantonrechter, het mogelijk verhogen van Griffierechten en andere, voor onze beroepsgroep ingrijpende, overheidsmaatregelen, is het goed je te realiseren dat aandacht voor het onderwerp Marketing essentieel is.
De cursus heeft mij in dit opzicht een heel stuk verder geholpen, waarbij het gebrek aan mede kantoorgenoten als sparring partners, die konden helpen bij het ontwikkelen van een visie, strategie etc., ruimschoots is gecompenseerd door de samenwerking van de deelnemende cursisten onderling met jullie hulp, waardoor iedere deelnemer aan zijn trekken komt. Hier blijkt zeker het voordeel van een kleine groep deelnemers, die op een plezierige wijze met elkaar samenwerkt, met een gezamenlijk doel.
Tijdens de cursus heb ik al een aantal onderwerpen bij de horens gevat, om straks een en ander voortvarend binnen kantoor te kunnen implementeren. Heel veel dank voor deze eyeopener.
Carel Molenaar
Advocatenkantoor Mr C.H. Molenaar, Zevenaar